Kvalitná a zdravá

VÝŽIVA V PRAXI


Po bestselleri Medicína výživy od MUDr. Borisa Bajera PhD., prichádza Medicína výživy 2.


Kniha MEDICÍNA VÝŽIVY V PRAXI vás zoberie na fascinujúcu cestu kuchyňou, nákupom potravín a výživou ako takou v praxi. Budeme preberať zdravú a kvalitnú výživu v reálnom živote tak jednoducho, aby ju pochopil aj úplný začiatočník. Nikto už nemusí viac strácať čas hľadaním a skladaným správnych informácií z internetu.

Môžete svoj čas a zvyšné peniaze investovať do niečoho zmysluplnejšieho - napríklad športu, rodiny, zážitkov či oddychu.

Nenechajte sa pomýliť “dvojkou” v názve!  
Túto knihu si viete bez problémov prečítať aj bez toho, aby ste mali prečítanú prvú knižku.

Vedomosti, ktoré získate pri čítaní druhej knihy, viete použiť pri následnom čítaní prvej a naopak.  

Prečo teda

DVOJKA?

V prvej teoretickej knihe Medicína výživy, v ktorej doktor Bajer zhrnul všetky najnovšie znalosti z teórie a princípov výživy, je tu totiž kniha praktická. 

Vychádza, aby ste sa konečne vyznali v informačnom chaose nakupovania v obchode a varenia v kuchyni.  

Mal som to pravdepodobne

TAK AKO VY

Kniha sa dá rozdeliť

NA DVE ČASTI:

Prvá polovica knihy Vám jasne a “bez omáčok” dáva cenné rady z prípravy, spracovania a výberu potravín, no preberieme si aj čítanie obalov, na paškál sa dostanú rôzne „claimy“, finty a tvrdenia výrobcov a samozrejme množstvo ďalších informácií. 

Druhá polovica knihy je zložená z až 60 chutných, zdravých, jednoduchých, ale zároveň dostupných receptov, z ktorých množstvo je našich, tradičných.

V čom je kniha

UNIKÁTNA

Komplexné
know-how v praxi

+10 rokov skúseností z ordinácií, ambulancií, projektov, štúdií a školení zabalené do praktického konceptu výživy, ktorý pochopí aj úplný začiatočník.

+60 receptov

60 zdravých a chutných receptov, ktoré zamotajú vaše chuťové poháriky. Sú okorenené skúsenosťami
šefkuchára Michala Kordoša, ktorý stážoval v najlepšej reštaurácii na svete.

TOP dohľad

Recenzentom tejto knihy je
odborníčka, ktorá je doslova
stelesnením praxe vo výžive a
potravinách - Silvia Horecká, autorka konceptu Terapia jedlom.

Čo všetko vás

V KNIHE ČAKÁ

Nazriete do tajov nutričných plánov stoviek našich klientov
Naučíte sa nekonvečný systém nakupovania potravín
Prejdeme si „nálepky“ bio, raw, fitness, bez gmo
Osvojíte si, ako jednoducho čítať obaly na potravinách
Naučíte sa bojovať s chuťou na sladké
Dozviete sa, ako správne skladovať vajcia či mlieko
Ukážeme si triky, ako sa čo najrozumnejšie najesť na čerpacej stanici
Vysvetlíme si, ako je to s testovaním na alergie a intolerancie
Čo v praxi znamená spracovanie potravín a čo s tým môžete robiť vy
Ako je to s GMO a čo robiť s insekticídmi a pesticídmi
Ako zoptimalizovať vašu chladničku po každej stránke
60 receptov, ktoré počas roka obohatia váš jedálniček

O AUTOROVI 


Volám sa Boris Bajer

Som absolvent medicíny a pracoval som vo vede a výskume, ktorý sa venoval výžive, pohybu a životospráve.

Sám som si v minulosti prešiel obdobím obezity, poruchami príjmu potravy, diétami, psychickým trápením.

Časom sa však svet výživy, správna životospráva a pomoc druhým s rovnakými problémami stali mojim životným poslaním.


Prelistujte si niektoré

STRÁNKY Z KNIHY

Online ukážky nie sú také voňavé, ako naozajstné stránky knihy, ale budú stačiť, aby ste si spravili predstavu

POZRITE SI RECEPTY

ktoré si pripravíte

Zdravé, nutrične vyvážené a zároveň chutné - kombinácia, ktorú jednoducho nemôžeš odmietnúť

Túto knihu si kúpte

IBA AK CHCETE


  • Ukázať cestu k novému, zdravšiemu a plnohodnotnejšiemu JA
  • Zorientovať sa v informačnom chaose výživy, ktorá bráni vášmu telu začať zdravú etapu života
  • Mať viac energie, vitality a cítiť sa vo svojom tele skvele
  • Ušetriť pri varení kopec času a mať ho radšej viac pre rodinu či svoje koníčky
  • Vedieť, ako dostať chute na sladké raz a navždy pod kontrolu bez zbytočného trápenia sa či obmedzovania
  • Mať k dispozícií arzenál zdravých a zároveň chutných receptov, ktoré doplnia váš jedálniček
  • Dokázať sebe samým, že patríte medzi 5% ľudí, ktorí to so svojím zdravím a aj postavou myslia vážne

Pribalím vám k nej aj dva

NADUPANÉ BONUSY

E-BOOK

Zameriavame sa väčšinou na hlavné zdroje v strave - zelenina, obilniny, alebo mäso. Vynikajúce vlastnosti má však škorica, kakao, alebo kurkuma. Pozrite si s čím všetkým sú v najnovších štúdiách spájané.

E-BOOK

Športuje (naštastie) stále viac a viac ľudí a niektorí sa už nehýbu iba pre to, aby sa cítili dobre, ale poškuľujú aj po maxima-lizácii výkonu. Čo nám hovorí veda o zdrojoch živín a doplnkoch výživy v okolí tréningu sa dozvieš v e-booku.

Ak ste nečítali prvú knihu Dr.Bajera, vôbec nezúfajte, túto cielene napísal tak, aby si ju mohol prečítať každý, vrátane tých, ktorí sa v prvej časti ešte nedostali. Dokonca pre niektorých z vás bude skvelou voľbou začať práve touto knihou a následne pokračovať jednotkou.

TAKTO ĽUDIA OHODNOTILI

prvú knihu Medicína výživy

„Boris vo svojej knihe zosumarizoval dôležité odborné a praktické informácie o výžive do jedného celku a obsah príťažlivo okorenil epickými vsuvkami zo života. Verím, že si knihu užijete tak ako ja.“ 

Silvia Horecká, autorka konceptu Terapia jedlom 

30-DŇOVÁ GARANCIA

vrátenia peňazí

Cieľom doktora Borisa Bajera je pomáhať. Ak sa tak u niekoho z vás skrz túto knižku nestane, napíšte nám a my vám bez akýchkoľvek otázok vrátime peniaze. Nechceme, aby ste kupovali mačku vo vreci.

CHCEM KNIHU

Viac

O AUTOROVI

Som Boris a som bývalý tučko. 

Solídny tučko. Chlapec, ktorý by bol v minulosti bez problémov klasifikovaný ako obézny pubertiak. V tom čase táto klasifikácia však nebola bežná.
 
Bohužiaľ, mňa vtedajšie okolnosti a stereotypy v spoločnosti doviedli k mentálnej anorexii, bulímii a dlhoročným problémom s hmotnosťou. Tá skákala ako jojo. No a postupne sa vyšplhala do závratných výšin. Na rovinu – veľmi dlho mi trvalo, kým som sa odhodlal niečo zmeniť. Raz a navždy. Avšak podarilo sa mi to.

A teraz svojimi poznatkami rád pomáham druhým. Aj dnes totiž vidím, že stereotypy sa búrajú len veľmi ťažko. Obezita je zásadný problém dnešnej doby a nie každý s ňou vie správne bojovať.
 
Po získaní doktorátu zo Všeobecného lekárstva na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, a zároveň doktorátu z filozofie (PhD.) v odbore Fyziológia a Patologická fyziológia na Slovenskej akadémii vied a LF UK v Bratislave som založil Centrum výživy, ktoré pomáha ľuďom so všetkými problémami týkajúcimi sa životosprávy a výživy.